Direktlänk till inlägg 16 maj 2009

Vi kom, vi såg och.......

Av tina - 16 maj 2009 23:18

....sen åkte vi hem !!!! Hahahaha, tänk så bra att kunna sammanfatta dagen i en enda mening !

Men så trist för alla läsare...(alla tre, typ) om vi hade avslutat redan! Dagen idag var en härlig dag om man tänker på alla trevliga och snygga hundar vi träffade idag! Hann precis komma fram och se lite på Teas valpars knatande i valpringen samt Eklövens Michu. De var ju helt fantastiska, men det ansåg ju inte domaren. Hmm...undrar hur många bernervalpar hon dömt tidigare ? Nåja, jag tycker att de helt klart har potential, de är ju bara sex månader!

Det var ju första gången vi skulle ställa i öppen klass vilket räknas till den tuffaste om jag förstått det rätt? Så med alla Teas brister och felaktigheter sittande som ett mantra i pannbenet sprang vi ut på planen med jääääääättemånga andra tikar i varierade åldrar. Domaren var noggrann och tog tid på sig för varje hund, vilket är väldigt trevligt när man får en hel radda kritik att läsa men det gör ju oxå att tiden drar iväg.

Så Tea hade ju lullat rundor bland alla hundar, tagit emot intryck och dofter under ca fyra timmars tid innan det var dax i ringen. Och det märktes....hon var seg som en bortglömd lördagsgodisbit upphittad på fredagen!!!! (you get the picture ?)

Och jag hade ju gjort mig till o tvättat Tea i veckan trots att hon vart tvättad bara tre veckor tidigare, friserat öronen lite till, kollat klorna, lånat en hundfön och blåst henne en sista gång på morgonkvisten, borstat o kammat och duttat o dittat......ja, hon såg helt enkelt strålande ut !!!!

Glad och lättad blev ju jag när sekreteraren räckte över ett rött band till mig!!!!!! Jippie, vi var i mål ! Och kritiken var riktigt bra ! Men om ni kikar på bilden på Tea inne i ringen så ser ni en väldigt "låg" hund, hon var så trött så ögonen nästan gick i kors !

Det blev en annan femma när jag frågade om hon ville åka hem ? Kolla uttrycket i hennes ögon: hon riktigt skriker ÄNTLIGEN !!!! som en annan Fylking.

Tack goe Boris och Carina för tältplats och så skoj att träffas igen ! Tack oxå till Maria och Jennie som hjälpte mig med foto på oss i ringen och återigen så kändes det som om tiden bara rusade iväg !

Här kommer så domarens kritik : Mkt bra typ o storlek vackert huvud o uttryck Mörka ögon Ngt för mkt prickar på vita färgen (hm..det är inga prickar, det är hjärtan ju !!!) tillr hals Bra rygglinje välkroppad kunde vara bättre vinklad speciellt fram. Bra benstomme Rör sig väl Tillräckligt påskjut. Inte i full päls ännu. Lugnt temperament (ja, tacka f-n för det, hon stod upp bara för att jag tvingade henne....nästan på!)

Hepp, på det hela en förträfflig dag ! Och Norge ser ut att vinna melodifestivalen......Hahahaha!

Tea
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tina - 17 februari 2010 15:39


Så har lilla Sascha på nio månader landat i denna familj ! Jag har länge velat ha en kompis till Tea men tvekat inför att skaffa en valp så när tillfället gavs så slog jag till   ! Sascha är en omplacering som jag och Tea nu ska försöka få lite hyfs ...

Av tina - 25 januari 2010 17:49

Fortfarande har jag inte tagit kort på Tea, men hon trivs med att vara hemma och har en energi som inte verkar ta slut, rena duracell-kaninen ! Annars ser hon ju ut som en tik brukar se ut när hon haft valpar, lilla nakenfisen !!! Har följt hennes va...

Av tina - 22 december 2009 15:57

Snön faller och vi går mot en vit jul ! Fick skickat till mig nya bilder på Teas valpar av uppfödaren, TACK Boris&Carina !!!! Men det bästa är nog att nu när valparna hunnit bli sex veckor så dröjer det bara två veckor tills jag får hem min Tea ige...

Av tina - 6 december 2009 19:15

Så kom vi äntligen iväg och fick träffat Tea och hennes fina valpar !!! De var helt underbara, rultiga små knyten som nästan hunnit bli fyra veckor nu ! Tea blev glad att se oss, och visade stolt upp sina små valpar. Men det märktes att hon inte var ...

Av tina - 3 december 2009 20:07

Tänkte bara slänga in en bild på tik ett från Teas nya kull ! Tack Boris och Carina för de fina bilderna jag fick på alla sju, sätter bara in denna nu ! De har nu hunnit bli drygt tre veckor ! Sötnosarna ! ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se