Direktlänk till inlägg 9 maj 2009

Utställningsdax....nerver av stål ?

Av tina - 9 maj 2009 18:23

Joho, nu avlöses den ena festligheten efter den andra...om en vecka står man i ringen o försöker göra hunden så snygg som möjligt...hmmm.

Jo, JAG vet ju att Tea är världens vackraste o charmerande hund men vet domaren det ? Hon kanske bara ser Teas fläckar på nosen utan att se att det liknar ett upponervänt hjärta ? Eller att hon är så kelen o älskar att bli smekt på huvudet o på öronen, vad gör väl det att öronen hänger nere vid knäna ? Domaren kommer att tycka att hon är lite långsmal i ryggen kanske, men glömmer så härliga steg hon får just därför ! Aja, vad gör väl det, egentligen har vi ju bara tänkt ett snabbt varv inne i ringen, duger inte att slita ut skönheten på att springa i ringen hela dagen. På så sätt kommer vi ju att få tid till annat oxå ju, som att prata med Teas valpägare, de är nog ännu mer nervösa än vad Tea och jag är!!!

Tea ska ju ställas i öppna klassen, det är ju därför jag är ganska säker på att få göra en snabb sorti, hon har många kvaliteter men blir nog inte någon champion....tyvärr.

Hittade precis några ursöta bilder på Tea från en valputställning i juni 2007, där blev hon minsann både etta och BIR ! Tyvärr var det årets varmaste dag och det tog ett tag innan vi kom in för att tävla om BIG.....därav bilderna.


Så till valpägarna, vad är bra att ha med sig ? Tja, för det första, glöm inte stamtavlan med vaccinering o dyl ! Samt nummerlappen ni fått i posten !!! En stol är trevligt att asa med om man tänker stanna ett tag, vatten o skål till hunden är en självklarhet.En borste för det slår ju aldrig fel....allt möjligt fastnar i valppälsen. Att ta med en liten handduk är bra, så man kan torka av hunden om den saglat eller precis druckit vatten innan man ska in i ringen. Ta inte med godis in i ringen, det är ingen bra idé, de börjar lätt sagla eller blir för fixerade vid er hand. Kom ihåg: håll alltid hunden mellan er och domaren (hon är ju faktiskt där för att titta på hunden och inte på era ben!). Och ska ni springa mot domaren så se till att er hand med kopplet i inte är i vägen för domaren. Tja, vad mera att tänka på ? Regnar det så försök hålla hunden så torr som möjligt ialla fall, lägg en handduk över den eller om ni har parasoll med er. Sak samma om de lovat väldigt varmt väder, ta med en parasoll för hundens skull. Tänk på att vänj hunden vid den nu under veckan, det kommer att finnas så många spännande dofter o intryck på själva utställningen så skräm inte upp valpen genom att flaxa upp ett stort parasoll i nyllet på den om den inte känner till den sen innan !!!

Ja, har jag glömt något så lämna gärna en kommentar. Jo, en termos kaffe sitter alltid fint ! :) Och jag önskar alla jag känner, valpägare, Carina och alla andra bekantingar ett stort LYCKA TILL !!!!!


Tea
 
ANNONS
 
Carina & Boris

Carina & Boris

9 maj 2009 22:45

Hm.... Tea är allas vår Champinjon, den mest underbara goaste Berner på jorden. Går man in i ringen och tänker att här ska vi bara in o vända då blir det så. Näe upp med hakan, det kommer säkert att gå bra annars går det bättre nästa gång

Bra tips till valpköparna!

Kram Carina & Boris

http://www.eklovenskennel.se

 
Ingen bild

Isabelle och Maya

9 maj 2009 23:23

Halloj! Tack så jättemycket! Ja här har man gått och kikat in lite då och då, men inget hänt.. och så plötsligt dyker det upp en herrans massa inlägg :-D Kul!
Ja, Maya får allt ta och bli bra till Hässleholm för det lär jag inte missa! Missade ju när Mayas morfars son fick cert i Larv idag :-( Så typiskt att man inte var där just då.. Men, hade jag stått där med Maya utan att kunna gå in i ringen så hade det känts ännu mer ledsamt :-) Så vi är hemma och kämpar med läkningen som sagt :-)
Ska bli jättekul att i lugn och ro få spana på Teas vappisar när de travar runt i ringen :-) De lär ju vara bedårande trots ev lite "vingelväxt" :-D Självklart går man in i ringen med tanke att det är den vackaste hunden i hela världen och skulle man åka ut med en tvåa så har man ändå den vackraste och goaste hunden i hela världen :-D Man är ett team som ska ha skoj i ringen oavsett hur det går :-) Du får sätta ut en bild på dig så att jag känner igen dig på lördag :-D Ha en fortsatt skön helg! Kram från oss!

 
köttbulletanten.. (Pernilla)

köttbulletanten.. (Pernilla)

12 maj 2009 19:25

Inte behöver ni vara nå nervösa inte :) njut av dagen! Tea e en naturbegovning! sen får ni ju heja lite på moster Zelma (akiras syster) som visas i bruksklassen strax innan ni ska in! Hoppas ni får en trevlig dag :)

http://www.akiraqueen.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tina - 17 februari 2010 15:39


Så har lilla Sascha på nio månader landat i denna familj ! Jag har länge velat ha en kompis till Tea men tvekat inför att skaffa en valp så när tillfället gavs så slog jag till   ! Sascha är en omplacering som jag och Tea nu ska försöka få lite hyfs ...

Av tina - 25 januari 2010 17:49

Fortfarande har jag inte tagit kort på Tea, men hon trivs med att vara hemma och har en energi som inte verkar ta slut, rena duracell-kaninen ! Annars ser hon ju ut som en tik brukar se ut när hon haft valpar, lilla nakenfisen !!! Har följt hennes va...

Av tina - 22 december 2009 15:57

Snön faller och vi går mot en vit jul ! Fick skickat till mig nya bilder på Teas valpar av uppfödaren, TACK Boris&Carina !!!! Men det bästa är nog att nu när valparna hunnit bli sex veckor så dröjer det bara två veckor tills jag får hem min Tea ige...

Av tina - 6 december 2009 19:15

Så kom vi äntligen iväg och fick träffat Tea och hennes fina valpar !!! De var helt underbara, rultiga små knyten som nästan hunnit bli fyra veckor nu ! Tea blev glad att se oss, och visade stolt upp sina små valpar. Men det märktes att hon inte var ...

Av tina - 3 december 2009 20:07

Tänkte bara slänga in en bild på tik ett från Teas nya kull ! Tack Boris och Carina för de fina bilderna jag fick på alla sju, sätter bara in denna nu ! De har nu hunnit bli drygt tre veckor ! Sötnosarna ! ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se